Du kan endda finde en budget app, hos Budgetbutler, der giver dig særlig rådgivning i forbindelse med dine faste udgifter og abonnementer. Der er jo de to store blokke i ethvert privat budget, nemlig de faste – som regel månedlige eller kvartalsvise – regninger, og så de mere flydende udgifter til kost, tøj, fornøjelser og så videre, som kan variere alt efter humør, årstid, og økonomisk situation lige for tiden.
Appen fra Budgetbutler har den særlige service, at du får personlig henvendelse fra en ‘butler’, som holder øje med dine faste udgifter. Butleren tjekker, hvor meget du betaler for dine forskellige abonnementer til for eksempel mobiltelefon, internet, A-kasse, fagforening og endda din el-regning.
Hvis butleren ser, at du kan spare penge ved måske at sammenlægge nogle af dine abonnementer, eller måske simpelthen skifte udbyder, får du besked om det. Det er naturligvis frivilligt, om du vil følge ‘butlerens’ råd. Men bliver gjort opmærksom på, hvor du kan spare, uden at miste noget ved det.
Med en budget app sparer du penge helt automatisk. Der findes en del forskellige budget apps, som du kan downloade gratis. De enkelte budget apps tilbyder forskellige specialiteter, men det generelle er, at du med en budget app får bedre overblik over din økonomi. Dette kan i sig selv give besparelser.
Når du får en løbende oversigt over dit forbrug, bliver du mere opmærksom på, hvad du rent faktisk bruger penge på. Én ting er at betale regninger, som du formodentlig har tilmeldt en budgetkonto i din bank. En anden ting er de daglige og ugentlige udgifter, hvor du køber tøj, går på café og så videre.
Få et hurtigt overblik over din økonomi
Med en budget app får du et overblik, så du bliver mere bevidst om dit forbrug. Dette kan gøre dig opmærksom på udgiftsposter, som reelt er meget højere, end du egentlig gik og troede. Bruger du virkelig så meget på at købe snacks i kiosken! Bevidsthed om overforbrug giver automatisk besparelser.
Samtidig tilbyder forskellige apps på markedet særlige finesser. For eksempel kan du hente appen Chaser, der viser dig de billigste steder at købe ind, når du indtaster din indkøbsliste. Du kan også benytte appen Lommebudget, der tvinger dig til at opdele dine udgifter i Nødvendigheder og Luksus.
Dermed sørger du for altid at have nok til at betale de nødvendige udgifter. Samtidig lærer du at spare på luksus, når det et nødvendigt at spare. Der findes også apps, der opdeler din økonomi i uger, sådan at du bedre kan overskue budgettet, uge for uge. Jyske Bank har sådan en app, den hedder Weekly.
De fleste budget apps er gratis at downloade og bruge. Men nogle enkelte skal du betale for, for eksempel er der nogle, der kun er gratis den første måned. Så hold lige øje med det, og vælg den app, der giver dig præcis den service, du har brug for. Helst uden du skal betale for det. Meningen er jo, at du skal spare.