Royal Copenhagen porcelæn

Royal Copenhagen er for dig, der elsker at omgive dig med udsøgt kvalitet og smukt design. Det håndlavede porcelæn er unik brugskunst, der jo for længst er blevet objekt for samlere, også internationalt. Porcelænet fra Royal Copenhagen sikrer sin fortsatte succes ved en intelligent blanding af tradition og fornyelse.

Samtidig er der den praktiske detalje, at porcelænet netop er brugskunst, med lige stor vægt på de to dele af ordet. Porcelænet kan jo i høj grad bruges, for eksempel til noget så enkelt og dagligdags som at drikke en kop kaffe. Men i kraft af sit smukke udtryk giver porcelænet et løft langt op over det dagligdags.

Royal Copenhagen – Tradition og nyudvikling

Royal Copenhagens design viderefører historie, når det repræsenterer tradition gennem flere århundreder. Parallelt hermed formår de dygtige designere at videreudvikle kunsthåndværket, så traditionen indgår i en ny sammenhæng med flere nutidige udtryk. Et godt eksempel på dette er opskalering af mønstre.

Det kendte musselmalede mønster er blevet opskaleret, altså simpelthen forstørret. Det er overraskende hvor stor effekt, forstørrelsen af mønsteret har. Det er fortsat de samme blomstermotiver, som nok alle danskere kender, nu altså også i en forstørret udgave. En enkel og genial nyudvikling af traditionelt design.

Det nye design kaldes rimeligt nok for Mega, i tråd med nutidens sprogbrug. Altså finder du nu hos Royal Copenhagen både det traditionelle musselmalede, og det nye Mega musselmalede. Serien Mega er foruden selve opskaleringen af mønsteret også udvidet med en sort serie, kaldet Sort Mega Riflet.

Som bekendt er det også en del af den traditionelle stil for Royal Copenhagens musselmalede, at porcelænet udføres ‘riflet’. Serien Mega findes derfor i både Blå og Sort, og den findes desuden i en ‘ren riflet’ version. Altså finder du nu også porcelæn fra Royal Copenhagen, som ikke er malet. Det fremstår med sit helt rene udtryk, udelukkende med det riflede mønster. Man kan kalde det enkel, nordisk stil.

Signeret porcelæn siden 1775

Royal Copenhagen er en af Danmarks ældste brands. Næsten 250 år har de malet porcelæn til en kræsen og kvalitetsbevidst kundekreds. Tilbage i 1775 var det den daværende dronning Juliane Marie, der var igangsætter af virksomheden. Derfor startede den med at hedde Den Kongelige Porcelænsfabrik.

Meget af traditionen fra dengang er blevet vedligeholdt, blandt andet jo altså det musselmalede blomstermotiv. Vigtigt i den forbindelse er det, at porcelænet stadigvæk males i hånden, og at hver porcelænsmaler benytter sin egen signatur, som kan ses i bunden af hvert produkt.

Det er kunsthåndværk i den helt rigtige betydning af dét ord. Det er kunst, og det er håndværk. Det er unikt udtryk for en smuk tradition, samtidig kombineret med dygtig produktudvikling. Designet udvikles på en skånsom måde. En fin balance mellem det kendte udtryk og en forfinet videreudvikling, der møder nutiden.

Holder du af kunsthåndværk, og glædes du ved tradition i samspil med nye blomsterskud, finder du hos Royal Copenhagen det smukkeste udvalg af brugskunst til dit køkken. Porcelænet kan købes fra Royal Copenhagens hjemmeside, men det forhandles også mange andre steder.