Køb topmadras her er typerne du bør kende til

Med en topmadras optimerer du komforten  i sengen markant, og dermed også sin søvn. Varierende typer topmadrasser tilbyder forskellige fordele, når du skal etablere den bedste seng. Du kan betragte topmadrassen som en ekstra luksus, men reelt er køb af topmadras en virkelig god investering.

Søvn er et vigtigt element i livet, simpelthen. De fleste af os sover omtrent en tredjedel af vores liv, og søvnen har stor betydning for opretholdelse af et godt helbred. Derfor er en seng af god kvalitet en investering i sund søvn og godt helbred. Madrassen er selvsagt den vigtigste del af sengen.

Topmadrassens dobbelte funktion

Du kan ikke nøjes med en topmadras. Topmadrassen er – som navnet antyder – tænkt som et ekstra lag ovenpå den grundlæggende madras, gerne en springmadras. Topmadrassen har den dobbelte funktion, at den dels beskytter din springmadras, dels giver den ekstra komfort, der virkelig giver søvnkvalitet. Leder du efter en ny topmadras i god kvalitet, som samtidigt ikke vælter dit budget kan læse mere her.

Tynd rullemadras i bomuld

Topmadrasser findes i forskellige slags materialer og udformninger, der hver især tilbyder noget forskelligt. Den billigste løsning er en tynd rullemadras, normalt i bomuld, der ikke tilføjer nogen særlig ekstra komfort, men i stedet mest er tænkt som beskyttelse af din springmadras for at forlænge dennes levetid.

Dernæst findes der varierende, tykkere topmadrasser, hvor den vigtigste forskel er, at de tykkere topmadrasser fremstilles af forskellige slags skum eller af latex, hver med sine fordele. Uanset hvilket materiale, du vælger til din topmadras, er det vigtigt, du vælger den rigtige størrelse topmadras.

Topmadras i korrekt størrelse

Topmadrassen skal have samme størrelse som din springmadras, både i længden og i bredden. Har I to adskilte springmadrasser i sengen, kan I købe en topmadras, der dækker begge springmadrasser på én gang. Dermed undgår I revnen i sengen mellem de to grundlæggende madrasser.

Memoryskum

De forskellige typer skum til de tykkere topmadrasser har blandt andet den fordel, at skummet giver varme i sengen. Hvis du er kuldskær, giver en topmadras med skum derfor en god komfort. Såkaldt memoryskum giver desuden særlig støtte til din krop, fordi skummet tilpasser sig kroppens facon med hjælp fra din kropsvarme. Skummet blødgøres af varme, så din krop synker behageligt ind i madrassen.

Latex

Topmadrasser af latex har den fordel, at latex – omvendt skumtyperne – ikke påvirkes af din kropsvarme. Dette gør en topmadras af latex ideel især om sommeren, fordi latex ligesom tillader din krop at ånde. Samtidig er latex perfekt til allergikere. Desuden er topmadrasser af latex ret faste, ikke mindst i forhold til topmadrasser af skum, hvilket gør latex-topmadrasser særlig velegnede til dig, der har stor kropsvægt.