Styling af dit hjemmekontor

Styling og indretning af dit hjemmekontor

Opbevaring på arbejdsbordet

Bord med svungne ben

Gør hjemmekontoret til dit yndlingsrum. Med få midler kan du shine dit hjemme kontor op og skabe en stemning, der er både inspirerende og motiverende for dit arbejde.

Har du indimellem brug for at arbejde hjemmefra, eller skal du bruge et sted, hvor du kan ordne private papirer og homebanking, så indret et lækkert hjemmekontor, som både er praktisk, men også rart at opholde sig i, hvor du kan slappe af, nyde dine omgivelser og dit arbejde, blive inspireret og tænke tanker.

Indretning af hjemmekontoret
Når du indretter dit hjemmekontor, er det vigtigt at placere dit arbejdsbord, så du ikke sidder med ryggen til døre, trappeopgange eller vinduer, da det kan virke forstyrrende på din koncentration, når disse områder er uden for dit synsfelt. Det kan betyde, hvis pladsen tillader det, at bordet er bedst placeret midt i rummet og dermed har tilgang fra flere sider.

Når du vælger brugskunst og opbevaringsting til det fritstående arbejdsbord, skal du undgå ting, der har en grim bagside. Hvis du f.eks. gerne vil tilføje hjemmekontoret personlig karakter med billeder af dem, du holder af, så vælg en fotoramme, der kan sættes billeder i på begge sider.

Gode opbevaringsmuligheder er vigtige
Et kontor kommer nemt til at se rodet ud, og rod er ikke godt for hverken koncentrationen eller motivationen, så gode opbevaringsløsninger er vigtige. Vælg nogle dekorative arkivbokse og CD bokse eller en magasinholder, der passer i stilen, til at holde styr på papirer, magasiner, CD'er eller andre kontorartikler.

Vælg nogle utraditionelle ting, som f.eks. et bæger i fattigmandssølv, til opbevaring af skriveredskaber, eller en sølvboks med låg til småting som klipsemaskine, tape mm., der ellers bare ligger og roder.

Nyt liv til gamle møbler
Valget af møbler på hjemmekontoret er helt afhængig af behov, funktion og stil. Du kan sagtens lave et arbejdsbord selv ved f.eks. at male et gammelt spisebord og sætte en ny, f.eks. en barok stol til. Til den barok- og rokoko inspirerede stil passer de gamle snedkermøbler med buede ben fra 30'erne rigtig godt. De er typisk lavet i brunbejset eg, men en let make-over med en gang maling kan hurtigt gøre møblet moderne og perfekt til stilen. Dette arbejdsbord er malet med sort maling (kode 0099) i mærket ´Lady´ til træ og panel 80V.

Har du ikke selv tid eller mod på at sætte møbler i stand, eller har du brug for råd og vejledning til det praktiske, så kan jeg varmt anbefale dig at kontakte Susanne Brandi fra firmaet BrandiLiving.dk. Hun er ekspert i gamle møbler og reproduktioner, og hun holder jævnligt kurser i istandsættelse af gamle møbler.