Hvidvin & jordbærsuppe

Jordbærsuppe

Borddækning med spisestel i sølvfarvet porcelæn og sorte vinglas

Hvidvin & Jordbærsuppe...

Inviter veninderne på Hvidvin & Jordbærsuppe... Alene ordene klinger smukt i ørerne og leder tankerne hen på en sofistikeret og smagfuld oplevelse i dejligt selskab. Gør lidt ekstra ud af borddækningen, dæk op i barok inspireret stil og lad stemningen brede sig.

Champagne glas

4 personer

Jordbærsuppe:
75 g sukker
50 g brun farin
1,25 dl vand
1 tsk peberkorn, sorte
2 stk kryddernelliker
2 stk laurbærblade
2 cm kanel, stang
1 stk vanilliestang, flækket
2 kapsler kardemomme, hel eller en knivspids stødt
500 g jordbær, friske eller frosne

Smelt sukker og farin i vandet ved svag varme og tilsæt krydderierne. Kog sukkerlagen forsigtigt til en sirup (ca 15 min ved middel varme).
Blend jordbærene til en jævn grød og hæld det i en gryde. Varm forsigtig op til kogepunktet. Tag siruppen af varmen og hæld gennem en si direkte ned i jordbærsuppen og kog suppen op. Lad suppen køle af og sæt den i køleskab. Suppen serveres kold.

Jordbæris:
125 g jordbær, frosne
2 dl græsk yoghurt 0,1%
50 g flormelis
 
De let optøede bær blendes sammen med flormelis og græsk yoghurt. Er isen for blød kan den stilles i fryseren til den har en passende konsistens.

Hæld den kolde suppe i en afkølet suppe tallerken, læg en kugle is i midten og pynt evt. med friske jordbær og mynteblade. Dertil en kølig hvidvin i smukke vinglas.

Velbekomme!