Friskplukkede bær i fine skåle

Kirsebær og hvidvin på bakke

Bærtærte på bakke

 


Et overflødighedshorn af bær

Bær er en populær spise. De er søde som slik og sprængfyldt med vitamineopsats med kirsebærr, mineraler og antioxidanter og så indeholder de meget væske. Derudover er de super dekorative og derfor velegnet som pynt i madlavningen – og det er ikke kun i kager og desserter. 

Især efter at Restaurant Noma første gang vandt prisen som Verdens bedste restaurant, er der kommet øget interesse i at anvende bær i madlavningen generelt. Og det er i virkeligheden meget naturligt, for i Danmark har vi meget let tilgang til bær, som vokser naturligt mange steder i landet, ikke mindst i mange danske haver.

 

Er du velsignet med en have fyldt med bær, så er det bare om at få dem plukket, også selv om du ikke lige er den store bage- eller madlavnings entusiast. Friskplukkede bær kan sagtens nydes, som de er. Skyld dem forsigtigt og anret dem i fine skåle, og nyd dem sammen med et glas kølig rosé- eller hvidvin. Det er super lækkert.