Barok te oplevelse

Testel

Te kopper

Smuk og eksklusiv opbevaring af din yndlings te...  

sølv dåse med låg

Barok te oplevelse for feinschmeckere

Når det bliver mørkere udenfor, bliver det hyggeligere indenfor. Med tændte stearinlys, lune tæpper og en skøn kop te, så er hyggen hjemme på en ellers regnfuld, kold og rå efterårs dag.

Videnskab eller lidenskab
At drikke te kan være en hel videnskab og for feinschmeckeren et kæmpe univers af smagsvarianter og oplevelser.  Men en kop velbrygget te kan sagtens blive en fantastisk oplevelse uden at man behøver være te-ekspert.

Helt grundlæggende, så findes der 4 forskellige typer af te:

  • Hvid te er de helt friske skud på tebusken, som plukkes tidligt på foråret, før tebusken begynder at blomstre.
  • Grøn te er den naturlige te som dannes ved tørring af friskplukkede teblade og som kun bliver udsat for meget lidt oxidation under fremstillingen.
  • Sort te er grøn te, der er knust og oxideret af luftens ilt. Ved oxidationen opnår tebladene den karakteristiske sorte farve.
  • Oolong te er en let oxideret grøn te, en slags mellemting mellem grøn te og sort te.

Personligt synes jeg den originale chai te er helt fantastisk. Især om efteråret, hvor den karakteristiske smag og duft af kanel og kardemomme leder tankerne hen mod julemåneden.

En intens og skøn te oplevelse 
Chai te er en sort te, der oprindeligt kommer fra Indien. Chai teen fås både i breve og som løs te og drikkes typisk med vand og sødes med rørsukker. Det er også meget populært at blande chai teen med varm mælk, til en chai-latte eller en chai-chino afhængig af forholdet mellem te og mælk.

Smagsoplevelsen er dog én ting, - den visuelle oplevelse en anden. Det er slet ikke uvæsentligt, hvordan man vælger at servere sin te. Jo flere sanser, der bliver stimuleret, jo bedre bliver oplevelsen. lugte- og smagssansen giver jo selvfølgelig sig selv, mens synssansen stimuleres af måden, teen bliver serveret på.  

Hæld teen på en flot og eksklusiv tekande, og servér i flotte te kopper. Kopperne skal være hvide indvendig, så man kan se farven på teen. Giv opdækningen lidt kant og sæt f.eks. en sort barok tallerken til.

Se Barokkos udvalg af skønne kopper, barokke tallerkener, eksklusive tekander og andet udstyr til en helt igennem hyggelig og sofistikeret te oplevelse.

  

Tip: Amokka.dk har et stort sortiment af te og forhandler bl.a. den populære Kusmi te.