Barok borddækning

Borddækning

sorte barokke tallerkner

Kaffekopper i sølvfarvet spisestel

Bord dækket i moderne barok stil

8 gode tips, når du skal dække et smukt bord.

Et smukt og veldækket bord vil i sig selv løfte stemningen hos gæsterne, som straks fornemmer, at der er gjort noget særligt ud af, at de skulle komme. Vær modig og ekstravagant, når du tænker stil eller farvesætning ind i din borddækning - Hellere overdrive end være kedelig!
 

  • Det er vigtigt at have god plads til at bevæge armene ved bordet. På den anden side må der heller ikke være for langt til sidemanden, der ellers vil gøre det svært at tale sammen. Beregn ca. 60 cm pr. person ved bordet, og gerne lidt mere, hvis der dækkes op med sidetallerken eller ekstra bestik.
     
  • Lysestager er et absolut must på et veldækket bord. Hvis der hænger en lavthængende lysekrone over bordet, så vælg fyrfadsstager eller mindre bloklys i stedet, og jo flere jo bedre. Der er ikke noget mere hyggeligt end at sidde i stearinlysets varme og hyggelige skær. Placér lysestager, så gæsterne nemt og ubesværet kan tale sammen og se hinanden hen over bordet. - Og tænk over, at lysene helst skal kunne brænde hele aftenen uden at skulle skiftes
     
  • Har du et enkelt spisestel uden så meget spræl, kan du tilføje en ekstra dimension med en sidetallerken, der er mere knald på, som f.eks. en sort ornamenteret tallerken, der understreger den valgte stil og farvesammensætning. Sidetallerkenen placeres til venstre for kuverten
     
  • Vinglassene er også en vigtig faktor til den rette stil og stemning. Her er dækket op med sorte kraftige vinglas med et stærkt maskulint udtryk som kontrast til de mere feminine ornamenterede detajler. Vinglas placeres således, at rødvinsglas står midtfor kuverten og hvidvinsglas står til højre for rødvinsglasset. Mindre glas og vandglas placeres til venstre for rødvinsglasset
     
  • Skal I have kaffe/the el. lign. senere på aftenen, kan de være en god ide at sætte kopper på allerede fra starten, hvis der er plads til det på bordet. Arrangeret på den rigtige måde ser det rigtig flot ud, og du slipper for at skulle rende rundt efter det, når selskabelighederne er godt i gang. Sæt gerne kopper mm. i klynger som små dekorative opsætninger på bordet
     
  • Sæt gerne flere/mange vandkander på bordet og hæld godt med isterninger i. Så holder vandet sig koldt og frisk længe, og du slipper for at skulle rende og fylde dem op hele tiden
     
  • Husk at være til stede ved din egen fest. Der er ikke noget værre end en vært/værtinde, der står i køkkenet hele aftenen