Webhosting priser afhænger af mange forhold. Ophold på webhoteller kan købes både billigt og dyrt, i mere end én forstand. Penge er ikke alt.
Webhosting priser findes i hele spektret, faktisk kan det lade sig gøre at finde et gratis webhotel. I den anden ende af skalaen findes løsninger for billig webhosting til professionelle, hvor webhosting organiseres via en Cloudserver til priser helt op omkring 2.000 kr. om måneden for et abonnement. Tak for kaffe.
Hvad skal du bruge webhotellet til?
Hverken de gratis løsninger eller de meget dyre professionelle webhoteller er relevante for mindre private virksomheder, der gerne vil have en hjemmeside. Vi skal lede et sted imellem yderpunkterne. For at finde den rigtige webhosting til den rigtige pris er det nødvendigt først at vide, hvad du skal bruge webhotellet til.
Webhosting er til erhvervsbrug
De fleste mindre erhvervsdrivende, der søger webhosting, er interesseret i en løsning, der giver mulighed for at oprette en hjemmeside, hvorfra der kan køres en blog eller en webshop. Til dette formål er der ingen grund til at betale i dyre domme for eksklusive Cloud-løsninger. På den anden side er det heller ikke nogen god ide at satse på den mest skrabede løsning, hvor servicen er i bund og din hjemmeside måske i sidste ende alligevel ikke fungerer. Pris og kvalitet skal hænge sammen, og det skal passe til dine behov.
Oppetid er vigtigst
Når du vælger din webhost, bør du tage meget andet end prisen i betragtning. Penge er ikke alt. Noget af det vigtigste i forhold til en webhost er, hvor god deres såkaldte ‘oppetid’ er. Altså den tid, dit website rent faktisk forventes at fungere, så du kan bruge hjemmesiden som planlagt. Hvis ikke hjemmesiden virker, kan det være ligegyldigt, hvor billigt du har fået den. Du må derfor tjekke oppetiden hos forskellige udbydere.
Du mister kunder, hvis hjemmesiden ikke virker
Pointen med oppetid er selvfølgelig først og fremmest relevant for erhvervsdrivende. Men hvor mange private mennesker, uden nogen kommercielle interesser, har reelt brug for en webhost? Uanset om virksomheden er lille eller stor, vil man nødig miste kunder, bare fordi hjemmesiden ikke fungerer.
Gå efter danske servere med 99,95% oppetid
De forskellige udbydere af webhoteller er opmærksomme på oppetiden, og de forsøger at garantere et minimum, ofte omkring 99,95%. Men for at opnå denne oppetid må udbyderen sikre sig kontrol over serverne, der bruges til webhosting. Derfor er det bedst at satse på udbydere, der anvender servere placeret i Danmark, og som samtidig har døgnovervågning af serverne. Så problemerne kan løses straks.
Jævnlig backup
Foruden oppetiden er det vigtigt for dig at have backup på din hjemmeside. Du har lagt meget arbejde i udformningen af din hjemmeside, og det vil være surt at miste den, fordi der ikke er lavet backup. Vælg derfor udbyder, der tilbyder jævnlige backups, gerne ugentlig, og naturligvis inkluderet i abonnementet.